Besparica “zakočila” mlade rukometaše, Banjalučani odustaju od svih takmičenja!

ORK BL - 2024

Saopštenje za javnost.

Zbog nedostatka novčanih sredstava, Omladinski Rukometni Klub BL Banjaluka prinuđen je da odustane od daljeg takmičenja u mlađim kategorijama (predpioniri, pioniri, kadeti i juniori), te nije u mogućnosti da učestvuje i da se bori za medalje i titule na završnim turnirima omladinskih liga na nivou BiH.

ORK BL već 12 godina aktivno radi na razvoju rukometa u Banjaluci, a rad je najvećim dijelom usmjeren prema omladinskim kategorijama. Ovaj pristup je donio zapažene uspjehe naših selekcija kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima, a gdje se ističu brojne titule na republičkim i državnim prvenstvima, tako da smo postali jedan od najuspješnijih kolektiva u zemlјi prema rezultatima ostvarenim u omladinskim kategorijama.

Posebno smo ponosni i na individualne uspjehe naših članova koji su dobili pozive za nastupe u reprezentativnim omladinskim selekcijama rukometne reprezentacije Srbije i BiH“.

U sezoni 2022/23, seniorska ekipa sastavljena od kadeta i juniora osvojila je šampionsku titulu u Drugoj ligi Republike Srpske i plasirala se u Prvu ligu Republike Srpske za sezonu 2023/24. gdje je u debitantskom nastupu zauzela peto mjesto.

“U tekućoj sezoni, naše omladinske selekcije ostvarili su plasman na državno prvenstvo BiH u sve četiri uzrasne kategorije, osvojivši tri šampionske titule i jedno drugo mjesto na završnim prvenstvima Republike Srpske. ORK BL je jedini klub iz Republike Srpske koji je ostvario plasman na finalne turnire državnih prvenstava Bosne i Hercegovine u svim uzrasnim kategorijama.

Sva energija rukovodstva i trenera u Klubu se ulaže u obezbjeđivanje kvalitetnih uslova rada za šta su pored vlastitih sredstava Kluba potrebna dodatna materijalna sredstva.

Nažalost, u našem radu i ostvarenim uspjesima, podrška Ministarstva sporta je u potpunosti izostala, a podrška Grada Banjaluka ipak nije dovoljna da bi se, između ostalog, obezbijedila sredstva i za učešće na finalnim turnirima državnih prvenstava BiH“.

Izvor: MONDO

ORK BL - 2024
© 2024 Omladinski Rukometni Klub BL | WordPress Theme : ScrollMe